Mini prei met dragon

In deze lekkere salade wordt mini prei gemarineerd in een pittige dragonvinaigrette en bestrooid met hardgekookte eieren en knapperige broodkruimels. Het is een uitstekend voorgerecht, maar u kunt het ook als lichte lunch serveren, met knapperig brood. Serveer het gerecht op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Voorbereiding: 10 minuten -> Bereiding: 15 minuten = Klaar in 25 minuten!

Ingrediënten(4 personen):

  • 15 gram grove kruimels van volkorenbrood of wit brood
  • 2 eieren
  • 10 mini preien
  • Dragonvinaigrette
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels witte-wijnazijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel verse dragon, fijngehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de grill voor. Verdeel de kruimels over een vel aluminiumfolie en rooster ze onder de grill gedurende circa 4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
2. Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en laat ze 10 minuten koken. Stoom tegelijkertijd de mini prei gedurende 5-8 minuten tot deze zacht is. (U kunt de prei boven de eieren stomen)
3. Meng ondertussen de overige ingrediënten voor de dragonvinaigrette al kloppend en breng deze op smaak met peper en zout naar wens.
4. Haal de hardgekookte eieren uit de pan en laat ze onder koud stromend water afkoelen. Pel ze en snijd ze fijn.
5. Leg de mini prei op een schotel of op borden en besprenkel de mini prei met vinaigrette. Laat het gerecht afkoelen. Zodra het gerecht afgekoeld is bestrooi je het met de eieren en broodkruimels. Serveer het hierna direct.

bord   Eet smakelijk!